3 Ocak 2021 Pazar

Giysilik Kumaş

Giysilik Kumaş

Örgü kumaşın çevresel etkisi, bir dereceye kadar, yapıldığı malzemelere bağlıdır. Bununla birlikte, bu kumaş neredeyse her zaman sentetik malzemelerden yapıldığından, ağın çevre üzerinde önemli ölçüde olumsuz bir etkiye sahip olduğunu söylemek kolaydır.

TÜM ÇEŞİTLER İÇİN SAYFAMIZA BUYURUN www.kumas.org 

Hem naylon hem de polyester, petrol yağından türetilen tamamen sentetik malzemelerdir. Bu doğal kaynağa fosil yakıt deniyor çünkü milyonlarca yıl öncesinden ayrışmış hayvansal maddelerden oluşuyor ve dünyadaki petrol yağı depoları yeniden üretilmiyor. Bu nedenle sürdürülemez bir kaynaktır ve petrol aynı zamanda benzin ve motor yağı gibi önemli malların yapımında da kullanıldığından, kumaş için kullanımının bilgeliği, siyasi yelpazenin her ucunda yorumcular tarafından tartışılmıştır.

TÜM ÇEŞİTLER İÇİN SAYFAMIZA BUYURUN www.kumas.org 

Petrol yağını tedarik etmek çok fazla enerji ve emek gerektirir ve bu malzeme elde edildiğinde, onu parti kumaş alan liflerine dönüştürmek için daha fazla enerji ve işçilik harcanır. Hem naylon hem de polyester yapma sürecinde, bu malzemeleri erimiş haldeyken soğutmak için büyük hacimlerde su kullanılır ve bu kirli su kaçınılmaz olarak hidrosfere yeniden girer.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder