26 Ağustos 2023 Cumartesi

İstanbul'da Kumaş Satın Alan Firmalar

 


Kumaş alanlar. İstanbul’da şifon kumaş alanlar. İstanbul’da kumaş parçası alanlar. İstanbul’da saten kumaş alanlar. İstanbul’da krep kumaş alanlar. İstanbul’da Medine ipeği kumaş alan yerler. İstanbul’da kot kumaş alanlar. İstanbul’da viskon kumaş alan. İstanbul’da süprem kumaş alan yerler. İstanbul’da polar kumaş alanlar.

 İstanbul’da ribana kumaş alan. İstanbul’da takım elbise kumaşı alanlar. İstanbul’da kumaş pazarı. İstanbul’da parti kumaş alanlar. İstanbul’da Spot kumaş satın alanlar. İstanbul’da Toptan kumaş alanlar. İstanbul’da tekleme kumaş alan yerler. İstanbul’da ham kumaş alanlar. İstanbul’da toptan kot kumaş satın alan yerler.

İstanbul’da kumaş nereye satulır? İstanbul’da pazen kumaş alanlar. İstanbul’da gömleklik kumaş alanlar. İstanbul’da mikro kumaş alanlar. İstanbul’da memory kumaş alanlar. İstanbul’da gömleklik kumaş satın alan yerler. İstanbul’da terikoton kumaş alan. İstanbul’da bengalin kumaş alan. İstanbul’da keten kumaş alan. İstanbul’da gabardin kumaş alanlar.



Kumaş satın alanlar. Metre ile kot kumaş satın alanlar metrelik kot kumaş alan yerler metre ile kot kumaş alan kişiler tekleme kot kumaş alan toptan kot kumaş alıcısı ihraç fazlası kot kumaş satın alanlar elde kalan kot kumaşları alanlar kot kumaş nereye satılır fazla gelen kot dokuma fazlası kumaş alanlar.

Şifon kumaş alan dokumadan artan kumaşları alanlar üretimden artan kot kumaş alanlar yanlış gelen kumaşları kot alanlar fazla gelen kumaşlar nereye satılır fazla alınan kumaşları kimler alır? Metre üstü kot kumaş alanlar parça kot kumaş satın alan top başı kot kumaş alanlar metraj kot satın alan yerler.

Kumaş satın alanlar. Metre Fiyatları Likralı Gabardin Fiyatları Streç Gabardin Fiyatları Ham Gabardin Fiyatları Gabardin Kumaş Metre Fiyatları Toptan Gabardin Kumaş Fiyatları Gabardin Fiyatları Gabardin Adet Gabardin Fiyatları Gabardin kumaş kaça satılır? Gabardin kumaş dolar bazında ne kadara satılır?

 Gabardin kumaş satın alan. Gabardin kumaş firmaları ve gabardin kumaş döviz fiyatları. gabardin kumaş üreticileri gabardin kumaş üreticileri gabardin kumaş üreticileri gabardin kumaş Türkiye firmaları Türkiye gabardin kumaş firmaları Türkiye gabardin kumaş fiyatları İstanbul gabardin kumaş fiyatları.

 İstanbul gabardin kumaş satış noktaları 7/7 gabardin kumaş fiyatları 16/12 gabardin kumaş fiyatları toptan 7/7 gabardin kumaş fiyatları toptan 16/12 gabardin kumaş satış fiyatları ham gabardin sent indirimli gabardin kumaş satın al metre bazında satış fiyatı. Gabardin kumaşın kilo satış fiyatını nereden alabilirim?

Pamuğun elyaf uzunluğu türüne ve menşeine bağlıdır. Eğer bir ürün bunlardan herhangi birinden yapılmışsa, markalar bunu mutlaka etiketinde belirtecektir. Ancak: Bu isimler kontrol edilmemektedir, bu nedenle satın almadan önce markayı tam olarak araştırdığınızdan ve kumaşın genel kalitesini ve ürünün geri kalanını iki kez kontrol ettiğinizden emin olun.

Pamuklu bir giysinin uzun elyaftan yapılıp yapılmadığını nasıl tahmin edeceğiniz aşağıda açıklanmıştır:

Dokun ona! Sağlam, kalın ve hatta sert pamuklu kumaşlar bile ciltte yumuşak bir his uyandırmalıdır. Değilse, muhtemelen daha kısa liflerden yapılmıştır ve uzun vadede daha az dayanıklı olacaktır.

Pamuk genellikle diğer kumaşlar kadar tüylenmeye eğilimli değildir, bu nedenle yeni bir giyside zaten bir tüylenme izi görüyorsanız devam edin!

Kumaşın yoğunluğunu ışığa tutarak kontrol edin. Çok ince olsa bile kumaşın şeffaf olmaması gerekir. Kumaş çok fazla ışık geçiriyorsa, bu onun çok yoğun olmadığının ve dolayısıyla çok dayanıklı olmayacağının işaretidir.

Pamuğun eğrilmeye ihtiyacı vardır, bu nedenle kumaşı oluşturan ipliklere yakından bakın. Tek tek dişler arasında boşluk veya boyut farkı olmamalıdır. Yakından görmeniz gereken tek şey düzgün sıralardan oluşan düzenli bir desendir.

Ekstra bir ipucu: Pamuk, düşük kaliteli/uygun fiyatlı mağazalarda alışveriş yaparken özellikle iyi bir seçimdir. Bazı kumaşları fiyat aralığının alt ucunda bulmak zordur, ancak pamuğun üretimi nispeten ucuz olduğundan, uygun fiyatlı VE iyi yapılmış pamuklu ürünler bulabilmelisiniz.

2.3 KETEN KUMAŞ SATIN ALAN FİRMALAR

Keten, doğal olarak pürüzsüz olan ancak çok elastik olmayan keten liflerinden yapılır. Keten yaz için mükemmel bir kumaştır çünkü nefes alabilir, çabuk kurur, serinletici etkiye sahiptir ve tüy bırakmaz. Genel olarak, keten kumaşlarda pamuğa kıyasla daha az kalite farkı vardır ve eğer bir giyside zaten yüksek miktarda keten bileşeni varsa bu iyi bir işarettir. Keten ürünleri için alışveriş yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç şey daha var:

Çarşafların cildinizde rahat hissettiğinden emin olun. Keten doğası gereği yumuşak bir giysi değildir, ancak gerçekten kaşındırıcı veya pürüzlü bir his veriyorsa, muhtemelen kısa pamuklu liflerle aynı dezavantajlara sahip olan kısa/düşük kaliteli lifler kullanılmıştır (yukarıya bakın).

Ketenin bir dezavantajı, çok elastik olmaması (bu nedenle kolayca kırışması) ve sürekli olarak aynı noktadan katlanması durumunda sonunda kırılabilmesidir. Satın almadan önce çarşafın halihazırda küçük 'kalıcı' kırışıklar içermediğinden emin olun. Bunlar muhtemelen hareket ettiğinizde güçlü doğal kıvrımlar/kırışıklıklar oluşturan bir kesimin işaretidir ve bunlar yalnızca düzenli aşınmayla daha belirgin hale gelir. Ayrıca, günün sonunda biraz kırışsa da öğenin en azından iyi görünüp görünmeyeceğini düşünün.

PARTİ KUMAŞ ALANLAR.

Keten ipliği boyunca oluşan küçük, rastgele düğümler gibi düğümler konusunda endişelenmeyin. Bunlar, liflerin bütünlüğünü korumak ve aynı zamanda özel 'doğal keten' dokusunu eklemek için neredeyse her zaman kasıtlı olarak dahil edilir. Şantuk olmaması da sorun değil: Çok ince ketenler genellikle şantuksuzdur çünkü tutarlı çaptaki elyaflardan yapılmış süper ince bir iplikten yapılmıştır.

Dayanıklılık, serinlik ve yumuşaklık arasında iyi bir uzlaşma arıyorsanız, keten ve pamuktan oluşan bir kumaş bileşimini deneyin. Karışım, saf ketenle karşılaştırıldığında daha az kırışan ve çok daha az bakım gerektiren, dayanıklı ancak çok daha yumuşak bir kumaş sağlar.

Giysilerin kalitesi nasıl değerlendirilir: Yeni başlayanlar için rehber

Giysilerin kalitesi nasıl değerlendirilir: Yeni başlayanlar için rehber

2.4 YÜN kumaş satın alanlar

Yünün kalitesi genel olarak kumaşı oluşturan yün liflerinin çapına ve kalitesine göre belirlenebilir. Bunlar da onları üreten hayvanların cinsine, diyetlerine, stres düzeylerine ve üretim sürecinde liflerin nasıl işlendiğine bağlıdır. Yün lifinin çapı mikron cinsinden ölçülür. 25-30 mikrondan daha ince olan yün elyafları genellikle giysiler için kullanılırken, daha kalın/kaba elyaflar dış giyim, battaniye veya kilim gibi şeyler için kullanılır. Daha ince yün kaliteleri genellikle kaba yün elyaflarından daha pahalıdır çünkü bunlar daha yumuşaktır ve üretimi daha zordur. Yünü değerlendirmek için bazı ipuçları:

Öncelikle üretim hatalarını kontrol edin: Örgü tutarlı olmalı ve kumaşın tek tek iplikleri arasında herhangi bir düğüm, gevşek tel, delik veya boşluk olmamalıdır. Yün söz konusu olduğunda elyafın kırılmasının bir nedeni, elyafın geldiği hayvanın stresli olması veya yetersiz beslenmesi, bunun sonucunda da zayıf veya kırılgan elyaf oluşmasıdır. Yeni bir giysinin üzerinde zaten kırık lifler görebiliyorsanız, bunların düzenli aşınmayla daha da artma ihtimali vardır.

Tüylenme, tek tek lifler gevşediğinde ve sonunda küçük toplar halinde kıvrıldığında oluşur. Yün hapları kolayca örülür, ancak daha yüksek kaliteli varyantlar ilk etapta liflerin gevşemesini önlemek için daha sıkı dokunacaktır. Mümkün olduğu kadar az tüylenen yünlü bir ürün istiyorsanız, çok yoğun, ince örgülü bir malzemeyi seçin. Ve: Eğer denediğinizde giysinin üzerinde herhangi bir hap yoksa (yaka, manşet veya kalçanın iç kısmında bile), ürün büyük beğeni topluyor.

Yünlü kumaş elastik olmalıdır. Çektiğinizde hemen geri sıçramalı ve gergin kalmamalıdır.

Yüksek kaliteli yün kumaş kullanan markalar genellikle tam olarak hangi yün türü olduğunu size bildirir. Örneğin merinos yünü, yumuşak, süper ince lifleriyle bilinen, özellikle popüler bir türdür.

Bir öğenin tasarımının bir parçası olmadığı sürece genellikle örgünün arkasını görememelisiniz. Yüksek kaliteli bir yünlü giysi, tek tek iplikler arasında boşluk kalmayacak şekilde sıkı dokunmuş ve yoğun olacaktır.

Genel olarak ince yün elyaflardan yapılan kumaşlar, kalın elyaflara göre daha yumuşak olacaktır ancak aradığınız ürüne bağlı olarak, biraz kaşındırıcı olsa da (örneğin dış giyim için) daha sağlam, daha kalın bir kumaş türü tercih edebilirsiniz. ). Yünlü bir ürün satın almadan önce, hoşunuza gittiğinden emin olmak için sadece ellerinizde değil, kolunuzun içi gibi cildinizin daha hassas olduğu yerlerde de nasıl bir his verdiğini test ettiğinizden emin olun. Ayrıca bazı yün türlerinin doğal olarak diğerlerinden daha yumuşak olduğunu unutmayın; örneğin kaşmir tiftikten çok daha yumuşaktır, dolayısıyla yünlü bir ürünün yumuşaklığı onun kalitesi anlamına gelmez.

2.5 KOT KUMAŞ ALANLAR

İnternet denim uzmanlarıyla ve denimin neyin iyi ya da kötü olduğu konusunda çok sayıda farklı görüşle dolu. Yüksek kaliteli denim kumaşların özellikleri hakkında çoğu kaynağın üzerinde hemfikir olduğu bazı notlar:

Denimin kalitesi esas olarak onu oluşturmak için kullanılan pamuğun kalitesine ve nasıl dokunduğuna bağlıdır. Bir diğer önemli özellik ise ürünün üzerindeki dikişlerdir (bu teknik olarak bir kumaş özelliği değildir ancak denime özgü bir özellik olduğundan burada bununla ilgili bazı noktalara değinmek istiyorum). Son parçanın yıkanması denimin fiyatını gerçekten yükselten şeydir, ancak bu bir kalite sorunu değil, ilave işçilik/üretim maliyetleri meselesidir.

Yüksek kaliteli pamuktan üretilen denim yumuşaktır ve hatta biraz nemliymiş gibi görünür.

Denim hiçbir zaman ince ve dayanıksız ya da hareket edemeyeceğiniz kadar sert ve ağır hissetmemelidir (ham, yıkanmamış bir parça olmadığı sürece), ancak aradaki her şey iyidir ve kişisel tercih meselesidir. Daha ince bir kumaş tercih etmek istiyorsanız ipliklerin sıkı dokunduğundan ve kumaşın güçlü ve yoğun olduğundan emin olun, böylece kolayca yırtılmaz.

İkinci el denim satın alırken her zaman uylukların iç kısımlarında sürtünme olup olmadığını kontrol edin. Aşırı derecede ovuşturulan uyluklar kotun en iyi kalitede olmadığının kesin bir işaretidir.

Denim çok ağır bir kumaş olduğundan, stres altında ayrılmayan veya çözülmeyen güçlü dikişler çok önemlidir. İlk adım olarak kot parçasını dikişler boyunca farklı yerlerden germeyi deneyin. Dikişlerin iplikleri birbirinden ayrılırsa:

Daha sonra dikişi kontrol edin. Yüksek kaliteli denim üreticileri genellikle ya çift dikiş (yan yana iki sıra dikiş) ya da zincir dikiş (zincir halkalarına benzeyen ilmekli dikişler) kullanır. İplik çok kalın olduğu sürece tek sıra dikiş de uygundur, ancak bu durumda germe testini yaptığınızdan emin olun. Bir kot pantolonun kalitesini değerlendirmenin bir başka yolu da yan dikişlerin nasıl yapıldığına bakmaktır. En ucuz ve en kolay yol, iki kumaş parçasını birbirine dikip fazlalığı kesmektir. Bu yöntem bacağınızın iç tarafında bir şişlik bırakır.

2.6 DERİ SATIN ALAN

Deri teknik olarak bir kumaş değil, bir malzemedir. Bir deri parçasının kalitesi esas olarak ne tür bir “tahıl” içerdiğine bağlıdır. Sırçalı deri genellikle en yüksek kaliteli tür olarak kabul edilir ve cildin doğal lif gücünü ve dayanıklılığını korumak için zımparalanmamış, parlatılmamış veya düzeltilmemiş deriyi ifade eder. Üst damarlı (düzeltilmiş damarlı da denir) ve bölünmüş damarlı deri daha yoğun bir şekilde işlenmiştir (derinin üst tabakası genellikle çıkarılır) ve bu nedenle tam damarlı deri kadar dayanıklı değildir ve aynı zamanda o imrenilen doğallığı da geliştirmez. zamanla yüksek kaliteli derinin patinası. Bir deri ürünün sırçalı deriden yapılıp yapılmadığını kontrol etmenin bir yolu kumaş üzerindeki küçük taneciklere yakından bakmaktır. Doğal mı yoksa baskılı mı görünüyorlar? Sırçalı deri, geldiği hayvanın tüm doğal kusurlarını içerir. Düzeltilmiş deri kullanan markalar bazen orijinalliği artırmak için zımparalanmış deriye işaretler basarlar. Deri kalitesiyle ilgili birkaç not daha:

Derinin en büyük dezavantajı kalıcı olarak kırılabilmesidir. Yeni bir parça satın aldığınızda üzerinde herhangi bir çizik olmadığından emin olun. Aşınmamış parçalarda bunlar genellikle derinin kırılgan olduğunu veya çok fazla bakım gerektirdiğini gösterir.

Tek tek deri parçalarının nasıl takıldığını kontrol edin. Bunlar birbirine dikildi mi yoksa yapıştırıldı mı? Dikiş, yapıştırmaya göre daha uzun sürer ve bu nedenle markalar için daha pahalıdır ancak parçalar arasında daha güçlü bir tutuş sağlar. Görünür herhangi bir yapıştırıcı kalıntısı kesinlikle yapılmaz.

Gerçek deriye harika bir alternatif, genellikle lifli bir katman üzerinde poliüretan kaplamadan oluşan suni (veya vegan) deridir. Yüksek kaliteli suni deri, gerçek deri kadar dayanıklı olabilir, genellikle daha uygun maliyetlidir, bakımı daha kolaydır, güneşte fazla rengi solmaz ve hayvanların ölümüne yol açmaz.

Tıpkı gerçek deri gibi, suni deri de mümkün olduğu kadar esnek bir his vermeli, belirgin çizik izleri olmamalıdır ve ürünün tek tek parçaları birbirine yapıştırılmak yerine dikilmelidir. Düşük kaliteli suni deri genellikle plastik benzeri, parlak bir görünüme sahip olur; yüksek kaliteli parçalar, en azından uzman olmayanlar için hayvan derisinden neredeyse ayırt edilemez. Yani: Parlaklıktan kaçının, yumuşak ve esnek olanı tercih edin ve şüpheniz olduğunda daha kalın olan daha iyi olur. Suni deri hafif olabilir ancak asla ince veya dayanıksız hissetmemelidir.

2.7 SENTETİK: DOĞAL HER ZAMAN DAHA İYİ MIDIR?

Kısa cevap hayır. Her ne kadar pek çok kişi bir kumaşın bileşiminde az miktarda üretilmiş elyafı bile negatif olarak görse de, sentetik veya yarı sentetik elyafların avantajları vardır ve doğal elyaflara mükemmel bir alternatif veya katkı oluşturabilirler. İşte nedeni:

Başlangıç ​​olarak, uygun fiyatlı moda markaları tarafından yaygın olarak kullanılan sentetik malzemeler (genellikle polyester veya viskon) ile tasarımcılar veya daha kaliteli markalar tarafından kullanılan yüksek kaliteli sentetik malzemeler arasında büyük bir fark vardır. Hızlı moda endüstrisinde sentetik malzemeler sıklıkla yerine kullanılır .doğal lifler. Bu, maliyetleri düşürmekle ilgilidir, dolayısıyla bu tür sentetik elyaflar genellikle yüksek kaliteye sahip olmayacak ve esas olarak doğal malzemelere benzerlikleri, fiyatları veya görünümleri nedeniyle seçilmektedir. Yelpazenin diğer ucunda, nihai giysiyi geliştirmek amacıyla, belirli özellikleri (örneğin, özellikle hafif olması, örtülülüğü, dokusu) nedeniyle doğal bir malzeme yerine sentetik bir malzemeyi seçen tasarımcı vardır. Birçok tasarımcı ve marka, tasarımlarına en uygun kumaş türünü elde etmek veya nefes alabilirlik ve diğer fonksiyonel özellikleri geliştirmek için kumaşları özel olarak formüle eder.

Çoğu zaman, az miktarda sentetik elyaf, doğal bir kumaşın uyumunu iyileştirir. Spandeks, polyester veya likra, özellikle pamuklu veya yünlülerle iyice karıştırılarak esneklik ve esneklik kazandırılır ve giysinin yıkandıktan sonra şeklini koruduğundan emin olun. Vücudunuzun etrafında kıvrılmasını istediğiniz bedene oturan parçalar için (örn. kot pantolon veya tişört), yaklaşık %2 ila %5 oranında esnek sentetik malzeme içeren bir kumaş bileşimi arayın.

Sentetik elyaflar genellikle aktif giyim için en iyi seçimdir çünkü hafiftirler, süper esnektirler (ve bu nedenle kısıtlama olmaksızın forma otururlar), hızlı kururlar veya teri ciltten uzaklaştırabilirler.

Elbette, her biri farklı özelliklere ve kullanım alanlarına sahip, bazıları diğerlerinden daha değerli olan çok sayıda sentetik kumaş mevcut. Burada vurgulamak istediğim türlerden biri suni ipektir; bu, pek çok açıdan sentetikler söz konusu olduğunda özellikle iyi bir seçimdir (veya daha doğrusu, doğal bir temele sahip olduğu için yarı sentetikler). Rayon, odun hamurundan (plastik yerine) yapılmış, biyolojik olarak parçalanabilen ve pürüzsüz pamuk, ipek veya keten hissini taklit edebilen, nefes alabilen bir selüloz kumaştır. Birçok kişi modalın en iyi suni ipek türü olduğunu düşünür: Kayın ağaçlarından yapılır, son derece pürüzsüzdür, su emicidir ve büzülmeye karşı dayanıklıdır. Sık sık pamukla karıştırıldığını göreceksiniz. Bir diğer popüler suni ipek türü de çok yumuşak, bakımı kolay ve kırışmaya karşı dayanıklı olan tenceldir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder