18 Kasım 2013 Pazartesi

Kumaş Alıcısı - Toptan Kumaş Alıcıları - Parça Kumaş Alıcıları Kumaş Alıcıları

Pamuklu kumaş yapma süreci, özellikle gelişmiş ülkelerde, son derece sanayileşmiş biri haline gelmiştir. Pamuk bitkilerinin hasat
ABD, Avrupa ve Avustralya'da büyük ölçüde mekanize hale geldi, ama dünya çapında çok sayıda pamuk üreten ülkeler vardır. Hasat sonra, ham pamuk bir temizleme ve iplik haline döndü ve tezgahlarda pamuklu kumaş dokuma önce süreci rafine geçer. Sentetik elyaf son yıllarda artan kullanımı gördük iken, tek başına pamuklu kumaş hala dünyadaki tüm giyim tekstil en az yarısını oluşturmaktadır.

Pamuk genellikle yine bir anda pamuk tohumu 12 satır bitki olabilir makineleri, tarafından, ilkbaharda dikilir. Iyi şartlar altında, genel olarak bitkileri bir hafta içinde zemin üzerinde görebilir. Fide bir ay ve bir buçuk için olgun, ve daha sonra çiçek başlar. Çiçeklenme çok kısa ve çiçek göründükten sonra sadece birkaç gün içinde, bu gitti, ve onun yerine bir koza adı verilen bir bölmesine olgunlaşır bitkinin parçası olarak kalır. Iki üç ay içinde, koza olgunlaşır ve içindeki pamuk lifleri tam uzunlukta büyür.


Hasat oluştuktan sonra koza pamuk ortaya, açık bölünmüş ve lifler güneşte kurumaya zaman oldu. Pamuk bitkisinin yaprakları genellikle hasattan önce kimyasal olarak kaldırılması gerekir, ancak bazı bölgelerde, dondurucu soğuklar bitkinin doğal olarak yaprakları kaybetmenize sebep olacaktır. Yaprakların bu kaldırma pamuk makine hasat sağlar. En hasat makineleri ABD'de darbe havada bitkiler üzerinde yüksek hızlarda koza gelen pamuk çıkarıp toplamak.

Hasat işlemi tamamlandıktan sonra bu çırçırlanmış için hazır olana kadar, pamuk saklanmasına balyalar haline getirilir. Cin de, balyalar tüm pamuk kirden lifleri, pamuk ve pamuk lifleri, topa bir parçası olarak büyümeye küçük, yapışkan tohum ayırmak için temizlenir. De-numaralı seribaşı ve temizlenmiş pamuk sonra bir kez daha sevkiyata balya içine bastırılır. Bu iplik veya iplik haline döndü henüz bu noktada, pamuk, hala ham.


Pamuk elyaflar aslında iplik haline döndü olmak için çok iyi kendilerini katmaktadır. Lifler için bükülmüş ve basık olarak tarak, doğal olarak kilit adı verilen bir işlemle uyumlu bir kez iplik . Özel mekanik önceki yüzyıllarda elle yapıldı kadar aynı şekilde pamuklu kumaş içine örgü ipliği tezgâh. Bu olarak bilinen bir dokuma kumaş içine iplikler geçmeliye yüksek hızlarda çalışma tezgâh "gri mal." Bu ev ürünleri ve giyim içine yapılabilir önce bu durumda Pamuklu kumaş hala ağartılmış ve başka önceden tedavi olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder