21 Mart 2014 Cuma

Kumaş Boyası - Metre İle Kumaş Alanlar Kilo İle Kumaş Alanlar

Elyaf reaktif boyalar, uzun ömürlü, parlak kumaş boya ile sonuçlanan tekstil elyafları ile bir kovalent bağ oluşturmak tekstil boyalardır. Bunlar ile ve geleneksel kumaş boyaları daha pahalı çalışmak zor olabilir, ancak birçok crafters onları tercih. Genellikle boya ile çalışmak üzere tasarlanmış olan lifler belirterek, bazı Internet perakendeciler yapmak gibi birçok zanaat mağazalar, bu boyalar satmak. Boyanın kendisine ek olarak, tuz ve soda külü rengini ayarlamak için gereklidir.

En erken elyaf reaktif boyalar örneğin pamuk, keten ve benzeri gibi selüloz lifleri, etkileşim için tasarlanmıştır kenevir . Bu malzemeler, pH değerini yükseltme soda ile muamele edildiği zaman, boya, kalıcı bir bağ oluşturan, selüloz molekülleri ile etkileşime girer. Diğer çeşitleri ipek ve yün gibi proteinler ile kullanılmak üzere tasarlanmış, ve bazı şirketler de, polimer esaslı için türevlerini sunuyoruz kumaş polyester gibi. Giyim durulanır ve kurutulur sonra, boya setleri, ve dışarı çıkmıyor.
Parlak ışığa maruz sürece boya bu tür renkli Giyim, yıkanıp kanama veya kaybolmayacak. Boyalar tie-boya ve popüler olmasının nedeni budur batik genellikle parlak renkli desenler bulunuyor. Onlar da katı renkler için veya tekstil bir ürün yelpazesine boyamak için kullanılabilir. Colorfastness ve direnç solmaya onları çocuk giyim ve sık sık yıkanmasına gerek diğer tekstiller için mükemmel seçimler yapar.
Birçok tüketici de elyaf reaktif boya eko-dostu için teşekkür ederiz. Bazı şirketler zararlı atıkların minimum bir ürün yaratmaya odaklanarak, doğal maddeler ve malzemeler ile bunları işlemek. Boyalar solmaz olduğundan, çevre için zararlı olabilir, hangi boya yüklü su akış azalmaya yol açan, yıkama suyu içine kanama olmaz. Doğal pigmentler ile yapılan boyalar daha az parlak ve belirgin olma eğilimindedir, ama yine de oldukça güzel olabilir.

Başarılı bir fiber reaktif boya kullanmak için, bir kişi her zaman boya ile şaşırtıcı bir şekilde etkileşebilir kalan maddeleri uzaklaştırmak için boyanmış olan tekstil ön yıkama gerekir. Daha sonra, boya olmayan iyotlu tuzu ile karıştırılır ve eşit olarak büyük parçacıkları uzaklaştırmak için gergin önce dağıtılır ve böylece karıştırılmalıdır. Kumaş boya karışımı ile büyük bir küvet içine yerleştirilmiş ve yaklaşık 20 dakika boyunca düzenli olarak karıştırılmalıdır. Daha sonra, kumaş boya ayarlamak için soda külü ıslatılır ve daha sonra bu karışım kuruması için asılı önce çalkalanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder