31 Aralık 2021 Cuma

İkinci El Kumaş Alanlar Toptan jarse kumaş Denizli parça kumaş satanlar

Örme pamuk nedir?

Örme pamuğun birçok sınıflandırması vardır. Genel olarak piyasada bulunan örme konfeksiyon kumaşları üretim yöntemlerine göre ikiye ayrılmaktadır. Birine çözgü sapması, diğerine atkı sapması denir. Kumaş alanlar bakımından ise makinelerle dokunan kumaşlardır. Diğer kumaşlarla karşılaştırıldığında, örme pamuk daha iyi esnekliğe sahiptir, daha yumuşak hissettirir ve kumaş çok nefes alabilir. Ayrıca, temizlemesi kolay ve kazaklardan daha az statik elektrik üretme olasılığı daha düşük olan birçok desen ve çeşit vardır.

Kilo İle Penye. Örme pamuğun tek kötü yanı kumaşın kolay boyanabilmesidir. Bu nedenle temizlik yaparken, rengi kolay atılan diğer giysilerden ayrı olarak temizlemeye özen göstermelisiniz. Ayrıca örme pamuğun elastikiyeti çok iyi olmasına rağmen deforme olması da kolaydır.

TÜM ÇEŞİTLERE BURADAN GÖZ ATINIZ… www.kumas.org

Pamuk ve pamuk arasındaki fark:

Kilo işi kot kumaş. Saf pamuklu kumaşlar pamuktan yapılır. Yüksek pamuk içeriğine sahiptirler ve kullanımları rahattır. %70'in üzerindeki pamuk içeriğine saf pamuk denir. Alışveriş yaparken gördüğüm %100 pamuk, birçok arkadaşımın pamuk ve pamuk hakkında soru sormasına neden oldu.

Pamuk, giysiler ve diğer kumaş malzemeler için uygun bir terimdir. Pamuklu giysiler ve pamuklu yatak takımları yaygındır. 20 çeşit düz kumaş, Pamuklu Poplin Kumaş, keten, dimi, kadife, fitilli kadife, flanel vb. Bu nedenle pamuk, kumaşın %100 pamuktan yapıldığı anlamına gelir.

Kumaş alanlar. Saf pamuklu kumaşlar, tekstil hammaddesi olarak pamuktan yapılır ve çözgü ve atkı iplikleri ile dokunur. %75'ten fazla pamuk içeren pamuk saf pamuktur. Pamuklu karta, Pamuklu Poplin'e , pamuklu kumaşa, pamuklu kumaşa bölünmüştür . 20'den fazla kumaş çeşidi türüne göre alt gruplara ayrılabilir.

Spot Kumaş Alan Aslında yukarıdaki pamuk ve saf pamuk açıklamalarına göre dikkatli arkadaşlar saf pamuğun saf pamuk olduğunu, saf pamuğun saf pamuk olduğunu zaten biliyorlar. Pamuğun %75'inden fazlası pamuk olarak adlandırılabilir, bu nedenle pamuk ve pamuk pamuktan aynıdır. Farkı söylemek, aramak veya farklı söylemektir. Saf pamuk basitçe kumaşın %100 pamuk olduğu anlamına gelirken saf pamuk, tüm giysinin tüm kumaşının %100 pamuk olduğu anlamına gelir.

TÜM ÇEŞİTLERE BURADAN GÖZ ATINIZ… www.kumas.org

Parti kumaş alanlar. Geleneksel pamuk yünü veya ipliği yapmak için pamuk hasat edilir, kir ve tohumları temizlemek için temizlenir ve ardından taranır. Taraklama lifleri ayırır ve kabaca hizalar, böylece hepsi aynı yönde uzanır. Pamuk şeritlere, ipliğe veya yüne eğrilmiş ham pamuk çilelerine bölünür. Pamuk tarandığında, kısa pamuk lifleri ile birlikte kalan kirleri çıkarmak için ince fırçalar kullanılır. Hacmin yaklaşık %15'i kaldırılır ve geride sadece düz ve hizalı uzun, düz lifler kalır. Penye pamuk şeritleri daha sonra iplik haline getirilir.

Penye pamuğun dokusu daha yumuşaktır çünkü yapışacak ve delinecek kısa ipliklerden yoksundur ve iplikteki tüm kir ve yabancı maddeler temizlenmiştir. Penye pamuk da daha güçlüdür, çünkü daha kısa ve kırılabilir lifler penye ile uzaklaştırılmıştır. Ek olarak, düzleştirilmiş lifler taramadan sonra daha sıkı bir şekilde bir araya gelerek penye pamuk ipliğinin yıpranma ve çözülme olasılığını azaltır. Tarama işlemi hacmi ortadan kaldırdığı ve fazladan bir adım eklediğinden, elde edilen tekstil biraz daha maliyetli olacaktır.

TÜM ÇEŞİTLERE BURADAN GÖZ ATINIZ… www.kumas.org

Spot kumaş alan birçok şirket, yumuşaklığı ve çekme mukavemeti nedeniyle giyim ve yatak çarşafları için penye pamuğu kullanmayı tercih ediyor. Tarama adımından geçmemiş pamuk daha pürüzlü olma eğilimindedir ve yıpranma, boncuklanma ve yırtılmaya daha fazla maruz kalacaktır. Penye pamuk, elbette, tıpkı normal pamuk gibi, sonunda bozulacaktır. Cilde karşı nazik olduğu için bebekler ve yaşlılar tarafından giyilmesi amaçlanan giysiler için mükemmel bir seçimdir.

Penye parçası alan pamuğun bakım talimatları, geleneksel pamuğunkilere çok benzer. Genel bir kural olarak, herhangi bir sıcaklıkta yıkanabilir ve kurutulabilir. Ancak boyalı penye yüksek ısıda yıkanırsa akabilir ve örgülerde çekme olur. Ilık sıcaklıkların ve hafif deterjanların kullanılması kumaşın ömrünü uzatacaktır. Pamuğun başka bir elyaf türüyle karıştırılması veya özel olarak işlenmesi durumunda, bir ürün üzerindeki özel bakım etiketine her zaman uyulmalıdır.

Karde iplik alanlar: Penyesiz iplik olarak da bilinen karde eğirme tekniğinden eğrilen bir iplik. El sert hissediyor, tarak pürüzlü ve kırışıklıkları düzleştirmek zor.

Parça kumaş alan penye İplik: Karde ipliğe penye işlemi eklenerek üretilen, hammadde olarak yüksek kaliteli pamuk lifi kullanılarak üretilen ipliği ifade eder. Uygulama, daha kısa lifleri taramak ve pamuğun içindeki safsızlıkları gidermek için pürüzsüz bir iplik yapmak, pamuğu daha sert, boncuklanması kolay değil ve pamuğun kalitesi daha kararlı. Penye pamuğun ipliği daha ince ve daha kalitelidir. Penye ipliklerden yapılan kumaşlar, doku, yıkanabilirlik ve dayanıklılık açısından yüksek bir kalite düzeyine sahiptir. El yumuşak ve narindir, hassasiyet yumuşak ve pürüzsüzdür ve doku ince ve pürüzsüzdür.

TÜM ÇEŞİTLERE BURADAN GÖZ ATINIZ… www.kumas.org

Kalite özellikleri:

Çekme oranı: Karde pamuk yıkandıktan sonra büyük bir çekme oranı gösterir ve penye pamuk küçüktür.

Deformasyon: Karde pamuk yıkandıktan sonra deforme olur ve penye pamuk küçüktür.

Parça kumaş alanlar

Top kumaş alanlar

Kumaş alım satımı

PARTİ kumaşçılar

İkinci el kumaş alanlar

Parça kumaş satanlar adana

Toptan jarse kumaş

Denizli parça kumaş satanlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder