1 Ocak 2022 Cumartesi

Jakarlı Kumaş Satın Alan Kilo İşi Kumaş Kiloyla Jakarlı Kumaş

Jakarlı Kumaş Satın Alan Kilo İşi Kumaş Kiloyla Jakarlı Kumaş

 Kumaş alanlar Jakarlı kumaşların belirgin bir ön ve arka yüzü vardır. Ön kısım tasarımı net bir şekilde gösteriyor, ancak arka kısım uzun "şamandıralar" ile kaplı. Bu şamandıralar, tasarımı oluşturmak için ihtiyaç duyulmadığında kumaşın arkasında taşınan ipliklerdir. Şamandıralar kolayca takıldığından, jakarlı bir kumaşın arkası astarlanmalı veya gizlenmelidir. Yüzenleri görmek için kolay bir yer, bir giysi etiketinin arkasıdır - yazdırılmayan etiketler genellikle jakarlı dokumalardır.

TÜM ÇEŞİTLERE BURADAN GÖZ ATINIZ… www.kumas.org

Kilo İle Penye tasarım karmaşıklaştıkça ve renk sayısı arttıkça, daha fazla ipliğin arka tarafta taşınması gerekir. Bu, kumaşı çok ağırlaştırabilir. Bu nedenle, birçok jakarlı kumaşın ev mobilyalarında kullanımı kısıtlanmıştır. İpekten veya polyester gibi sentetik bir malzemeden yapılan brokar, giyim için yeterince hafif olan birkaç figürlü dokumadan biridir.

Spot Kumaş Alan

Kilo işi kot kumaş. Jakarlı dokumanın mekanizasyonu, üretimi çok daha ucuz hale getirse de, brokar hala özellikle özel günler için giyilir. Kiloyla kumaşlar dokuma gibi giyimde kullanılan diğer figürlü dokumalar, bir dizi farklı iplik boyutu kullanılarak oluşturulan küçük dokulu bir desene sahiptir. Bu desenler brokardan daha az karmaşıktır ve mutlaka bir Jakarlı dokuma tezgahı gerektirmez.

TÜM ÇEŞİTLERE BURADAN GÖZ ATINIZ… www.kumas.org

Modern Goblen

Kumaş alanlar. Damask, zarif perdeler ve masa örtüleri için kullanılan tek renkli, nispeten hafif pamuklu veya keten jakarlı bir kumaştır (başlangıçta bir çekme tezgahında üretilmiştir). Yüzeydeki küçük şamandıralar, kumaşı çok pürüzsüz ve parlak hale getirmek için ütülenir veya düz olarak dövülür (beetling adı verilen bir işlemde). Döşemelik ve ayakkabı ve çanta gibi aksesuarlar için daha ağır jakarlı kumaşlar kullanılır. Bunlara bazen "goblen" denilse de, gerçek duvar halıları son derece pahalıdır ve çok farklı bir işlemle yapılır.

İKİ İPLİK KUMAŞ

Çift dokuma, belirli bağlantı geçmeleri haricinde kumaşın yüzünün arkadan etkin bir şekilde ayrıldığı, ancak her bir tarafın kendi içinde ayrı kumaşlar olarak tanımlanabilmesi için yeterli bireysel yapısal bütünlüğü koruduğu bir dokuma stilleri ailesidir. Bu kategorideki kumaşlar, matelas ve boru şeklindeki kumaşları içerir. Bu kumaşlara hem dekoratif hem de faydacı rollerde rastlanır ve bu spektrumların her iki ucunda da ilginç uç noktaları işgal eder.

teknikler

Çift örgüler, bir yüzdeki eşleştirilmiş veya daha büyük kombinasyonlarda koşum şamandıraları ve arkada farklı eşleştirilmiş veya daha büyük şamandıra kombinasyonları ile karakterize edilir. Şamandıra takımları, kumaşın önü ve arkası arasında uzun aralıklarla değişen çözgü iplikleri tarafından ayrı bir tek kumaş olarak korunur.

Çift örgü geçmelerin en basit temsilleri, üst ve alt arasındaki değişimleri göstermek için hem nokta diyagramını hem de dolgu kesit diyagramını kullanır. Bu tür diyagramlarda, çözgü iplikleri, daha kolay görselleştirmelere izin vermek için her bir uç tarafından temsil edilebilir. Her bir uç dokuma modelinin çoklu tekrarları, bir kumaşın çift yüzüne izin vermek için birleşir.

Penye parçası alan

Çift dokumalarda diğer hususlar, mekik veya mekiksiz dokuma tekniklerinin kullanılıp kullanılmadığını ve üst ve alt ağızlıklarda eş zamanlı atkı atmalarının olup olmadığını içerir. Mekik dokuma kullanılıyorsa, kumaşın genişliği boyunca sürekli bir atkı ipliği ilmeği sokulur. Bu teknik, kırılmamış, sızdırmaz bir boru şeklindeki kumaşın dokunmasına izin verir. Bu kumaş türünün teknik kullanımları, damar aşılarını ve uzay giysisi eklemlerini içerir. İkinci rolde, kumaş alanlar 1970'lerde ve 1980'lerde kumaş satın alanlar  tarafından dirsek ve diz eklemleri için bükülme hareketleri sırasında astronotların kol ve bacaklarının vasküler yıkımını önlemek için ilk çözüm olarak çift dokuma boru şeklinde bir kumaş geliştirildi.

Parça kumaş alan

Karde iplik alanlar. Mekiksiz dokuma teknikleri kullanılırsa, süreksiz atkı bölümleri atılır ve bu nedenle bu makinelerde boru şeklinde yapılar yapılamaz. Öte yandan, rapierler tarafından birden fazla eş zamanlı atkı atımı bu makineler tarafından kolaylıkla uygulanmaktadır, bu nedenle üst ve alt ağızlık oluşumları ve bağımsız eklemeler mümkündür. Bu çift dokumaların bir alt türü, dokumadan sonra kumaş tabanının yüzeyinde bir hav oluşturmak üzere kesilen migrasyonlu bir bağlayıcı çözgü ile oluşturulan kadifelerdir.

Parça kumaş alanlar

Top kumaş alanlar

Kumaş alım satımı

PARTİ kumaşçılar

İkinci el kumaş alanlar

Parça kumaş satanlar adana

Toptan jarse kumaş

Denizli parça kumaş satanlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder