28 Ocak 2022 Cuma

1 Top Kumaş Kaç Metre Pantolon Kumaş Çeşitleri Kilo İle Polar Kumaş

Yeni başlayanlar için terzilik – kumaş nasıl seçilir ve satın alınır

Parti Kumaş Alanlar. Dikiş ve terzilik konusunda yeniyseniz, kumaş dükkanlarını biraz şaşırtıcı bulabilirsiniz. İşte nasıl başlayacağınız…

Kumaşa hızlı başlangıç ​​kılavuzu

Kumaşlar dokuma veya örmedir ve hayvansal liflerden (yün ve ipek), bitki liflerinden (pamuk ve keten gibi) veya suni liflerden (naylon gibi) yapılabilir. Örme kumaşlar dokuma kumaşlardan daha esnektir.

Kumaş alanlar. Burada mevcut her kumaş hakkında konuşacak yer yok, bu yüzden sadece ana kumaşlardan bazılarından bahsedeceğim:

Pamuk - en çok yönlü kumaş olan dokuma pamuk, hafif mendillerden ağır kanvaslara kadar birçok farklı ağırlıkta gelir. Genellikle gömlekler, etekler, pantolonlar, kot pantolonlar ve çantalar için kullanılır. Denim, moleskin ve fitilli kadife gibi kumaşlar genellikle pamuktan yapılır. Fiyat aralığı – genellikle oldukça ucuz.

Parça kumaş satın alanlar. Pamuklu jarse/örgü – ince pamuklu iplikten makine ile örülen bu kumaş, tişörtlerin yapıldığı kumaştır. Giymesi esnek ve rahattır, ancak dikmesi dokuma kumaş kadar kolay değildir.

KETEN KUMAŞ ALANLAR.

Keten - dokuma keten dikmek kolaydır ve çeşitli ağırlıklarda gelir. Çok kırışmaya meyillidir ve genellikle pamukla karıştırılır. Ana kullanımı yazlık giysiler yapmaktır. Oldukça pahalı olabilir.

İpek - genellikle lüks iç giyim, bluz ve elbiseler için kullanılan parlak, kaygan dokuma kumaş. Pahalı ve dikmesi zor.

Yün – örülebilir veya dokunabilir. Yünlü kumaşlar genellikle takım elbise, kaban ve gösterişli etek ve pantolonlara dönüştürülür. Genellikle oldukça pahalıdır ve kuru temizlemeye eğilimlidir.

Polyester ve polikoton – sentetik dokuma kumaş, genellikle hafiftir ve kırışmaya dayanıklıdır. Polycotton, polyester ve pamuğun bir karışımıdır. Çoğu zaman oldukça ucuz.

Daha fazla ayrıntı istiyorsanız (aslında muhtemelen çok fazla ayrıntı), kumaş türleri için A'dan Z'ye kılavuzuma bakın . Birçok farklı türde pamuklu, yünlü, keten, ipek, sentetik ve ara yüzey ve astarlar için kumaş özellikleri, dikişteki ana kullanımlar ve yıkama bakım talimatlarını içerir.

Yeni başlayanlar için iyi kumaşlar

Başlangıç ​​olarak, dikmesi kolay ve çok pahalı olmayan kumaşlar satın almak iyi bir fikirdir. Yine de hata yapmaktan korkmayın - bir noktada bazı kumaşları mahvedeceksiniz! Ancak, bu kötü anı mümkün olduğunca uzun süre ertelemek için şunlara bakın:

Diktiğinizde çok fazla kaymayan veya esnemeyen dokuma bir kumaş. Bu gerçekten pamuk, keten veya pamuk-keten karışımı seçmek anlamına gelir. İpek, suni ipek, parlak polyester ve pamuklu jarse ve diğer örme kumaşlardan kaçının.

KOT KUMAŞ SATIN ALANLAR.

Ya düz renkler ya da küçük baskılar. Düzenlemesi daha zor olduğu için şu an için çizgilerden, karelerden ve büyük desenlerden kaçının.

Spot kumaş alanlar. Hafif ila orta ağırlıktaki kumaşlar. İlk başta kot gibi gerçekten ağır kumaşlardan kaçının çünkü işlenmesi daha zordur. Ayrıca, ilk dikiş denemenizde kadife gibi engebeli veya pürüzlü kumaşlardan uzak durmak da iyi bir fikirdir.

1. Kumaş

2. Parti Kumaş Alanlar

3. Kumaş Alanlar

4. Kumaş Alan

5. Stok Kumaş Satın Alanlar

6. Kumaş Satın Alanlar

7. Parça Kumaş Satın Alanlar

8. İplik Satın Alanlar

9. Denim Fabrics

10. Kot Kumaş

11. KUMAŞ ALANLAR

12. KUMAŞ SATIN ALANLAR

13. Kiloluk Kumaş

14. Kilo İşi Kumaş

15. Kumaş

16. Parti Kumaş Alanlar

17. Kumaş Alanlar

18. Kumaş Alan

19. Stok Kumaş Satın Alanlar

20. Kumaş Satın Alanlar

21. Parça Kumaş Satın Alanlar

22. İplik Satın Alanlar

23. Denim Fabrics

24. Kot Kumaş

25. KUMAŞ ALANLAR

26. KUMAŞ SATIN ALANLAR

27. Kiloluk Kumaş

Kilo İşi Kumaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder