25 Ocak 2022 Salı

Alerji Yapan Yatak Kumaşları

 Tüm alerji yatak kılıflarımız alerjen bariyerleri sertifikalıdır ve toz akarı geçirmez oldukları laboratuvarda test edilmiştir. Ayrıca tam koruma için tamamen fermuarlıdırlar. İşte size en uygun olanı bulabilmeniz için her bir kumaşın karşılaştırma tablosu:

Bir alerji yatak kumaşı nasıl seçilir:

Kumaş alanlar. %100 Pamuk  en popüler kumaşımızdır ve piyasadaki en rahat, nefes alabilen toz akarı geçirmez kumaştır. Sadece çok sıkı dokunmuş %100 Pamuktan (üretan membransız) yapılmıştır, aynı zamanda çok ekonomiktir. Eski tarz 60/40 pamuk polyester karışımından daha rahat ve Pristine markasına göre gerçek çarşaflara daha yakın.

Organik %100 Pamuk  , normal %100 Pamuk gibidir ancak yalnızca sertifikalı organik pamuktan üretilmiştir. Herhangi bir kimyasal, boya veya ağartıcı ile işlem görmez, bu nedenle kimyasallara duyarlıysanız veya evinizde yalnızca organik ürünler kullanmayı tercih ediyorsanız bu kumaşı düşünebilirsiniz.

Parti kumaş alanlar. "Stretch " olarak da bilinen kumaş, en küçük tahtakurularının bile malzemeden geçmesini önlemek için bir üretan membran içerir. Aynı zamanda %100 su geçirmezdir, ancak yine de nefes alabilirlik ve rahatlık için havanın geçmesine izin verir.

Kutu yaylar için veya toz akarı korumasına ihtiyacınız varsa ancak sınırlı bir bütçeniz varsa Ekonomi (SMS Polipropilen)  önerilir. Seyahat için ideal kılan çok hafif bir malzemedir. Uyumak için en rahat malzeme değildir, bu nedenle konfor önemliyse, yatağınız ve yastığınız için %100 Pamuk en iyi seçim olacaktır.

KUMAŞ SATIN ALANLAR.

Yatağınızı Nasıl Ölçersiniz:

Yatak kılıfları, çoğu şilteye uyacak şekilde birkaç yaygın boyutta yapılır: Twin (39x75), Long Twin (39x80), Full (54x75), Queen (60x80), en iyi (78x80) ve (72x84). Hangi boyuta ihtiyacınız olduğundan emin değilseniz, yatağınızın genişliğini ve uzunluğunu ölçmeniz yeterlidir. Ardından, yatağınızın derinliğini (veya yüksekliğini) belirlemeniz gerekecektir. Yatak kılıfları 9", 12", 16" ve 18" derinliklerinde mevcuttur ve tüm yatağınızı düzgün bir şekilde kaplayabilmeniz ve fermuarın düzgün bir şekilde kapanmasını ve sızdırmazlığını sağlamanız için doğru derinlik kaplamasını elde etmek isteyeceksiniz.

Toz akarları.

Parça kumaş satın alan. Yatağınızı aşağıdan yukarıya doğru üç taraftan ölçün ve bu üç ölçümden en büyüğünü alın. 9" derinliğindeki muhafazalar, 9" derinliğe kadar olan bir yatağı kaplayacaktır. 9" ile 12" arasındaki şilteler için, 12" Derinliği seçin. 12" ile 16" arasındaki şiltelerin 16" Derinliğe ihtiyacı olacaktır. Hangi derinlikte şilte kaplamasına ihtiyacınız olduğundan emin değilseniz, her zaman şiltenin altına herhangi bir ekstra malzeme koyabileceğiniz için daha derin bir kaplama elde etmek her zaman en iyisidir (şilte biraz fazla derinse kaplamalar kurulum sırasında yırtılabilir).

KUMAŞ ALANLAR.

Alerjik Yataklarınızın Bakımı Nasıl Yapılır:

Çarşaflarınızı ve yastık kılıflarınızı düzenli olarak ılık veya sıcak suda yıkamak alerjisi olanlar için çok önemlidir, ancak bu fermuarlı toz akarı geçirmez alerji kılıfları herhangi bir özel bakım veya sık yıkama gerektirmez. Çoğu insan alerji kılıflarını normal çarşafları, yastık kılıfları ve dekoratif yorgan kılıflarıyla örtmeyi tercih eder, bu da alerji kılıflarının sık sık kirlenmeyeceği anlamına gelir. Alerjik yastık kılıflarınızı temiz tutmak için 2-3 ayda bir, yatak kılıflarınızı 3-4 ayda bir yıkamanız tavsiye edilir. Çoğu kaplama makinede ılık suda yıkanabilir ve düşük sıcaklıkta kurutulabilir (Ekonomik kaplamalar yalnızca elde yıkanmalı ve havada kurutulmalıdır).

Toz Akarları Hakkında:

Kumaş alan. Toz akarları, 0,3 mm uzunluğunda ve insan gözüyle görülemeyen mikroskobik sekiz bacaklı yaratıklardır. Evlerde bulunan en yaygın alerjen üreten organizmalardır ve yastıklar, şilteler, yaylar, yorganlar, halılar ve döşemeli mobilyalar dahil olmak üzere herhangi bir yatak ürününde yaşarlar. Toz akarlarının kendileri bizim için bir tehdit oluşturmaz, ancak dışkı maddeleri birçok insanın alerjisi olan alerjendir.

Kumaş satın alanlar. Bir yatakta milyonlarca toz akarı bulunabilir, bu da hemen hemen tüm toz akarlarına duyarlı kişilerin, toz akarlarına ve yataklarındaki pisliklere doğrudan maruz kalmanın bir sonucu olarak sorunlarla karşılaşacağı anlamına gelir. Günde 8 saat veya daha fazlasını uyuyarak geçirebileceğimizden, bu toz akarlarının ve alerjenlerinin bizimle temas etmesini ve muhtemelen alerji semptomlarını tetiklemesini önlemek hayati önem taşımaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder