26 Ekim 2021 Salı

Mayo Kumaşları Kilo İle Kumaş Jarse Kumaş Satanlar Denye Kumaş

 EN İYİ MAYO KUMAŞI NEDİR?

En iyi mayo kumaşı moda dünyasında sıcak bir tartışma konusudur. Ama gerçek şu ki, gerçekten bir ton seçenek yok. Mayo kumaşları tipik olarak çabuk kuruyan, solmaz ve belirli bir miktarda esnekliğe sahip olmalıdır. Yüzme kumaşları için farklı seçeneklerden bazılarını ve çeşitli özelliklerini tartışalım. İhtiyacınıza uygun mayo malzemesini seçmek bundan sonra çok kolay olacak!

Mayo Kumaşı Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Kumaş alanlar. Çoğu mayo kumaşı, tüm bu muhteşem kıvrımlara uyacak ve rahat ve güvenli bir yüzmeye izin verecek şekilde esnemek içindir. Kumaşın hem ıslakken şeklini koruyabilmesi hem de kolay ve hızlı kuruması gerekir. Bu nedenle hemen hemen her tür mayo kumaşı elastan lifleri içerir.

KUMAŞ ÇEŞİTLERİNE BURADAN GÖZ ATINIZwww.kumas.org

Elastan, 1960'larda geliştirildiğinde moda endüstrisinde devrim yaratan elastik niteliklere sahip sentetik bir elyaftır. Elastan, Lycra veya Spandex'in genel adıdır. Lycra, Spandex ve elastan temelde aynı şeydir, bu yüzden markaya takılmayın.

Elastan, rahat bir esneme sağlamak için diğer sentetik elyaflarla harmanlanmıştır. Karışım, üreticiye ve kumaşın istenen niteliklerine göre değişir, ancak genellikle %10-20 elastan ile %80-90 diğer elyaf(lar)dan yapılır.

Doğal Mayo Kumaşları

Pamuk ve yün gibi doğal lifler ıslandıklarında kolayca şekillerini kaybederler. Yavaş kururlar ve genellikle çok miktarda su tutarlar. Bu, onları sentetik seçeneklerden daha ağır ve daha az pratik hale getirir. Mayo kumaşı için kesinlikle harika bir seçenek değil. Sadece takılmayı ve bir şezlongda harika görünmeyi planlamıyorsanız!

Kumaş alan firmalar. Bambu ve pamuktan yapılmış örgüler ve havlular gibi kumaşlar genellikle retro tarzı mayolar için kullanılır. Belirgin bir şekilde 1950'ler-1960'lar ve hatta daha eski bir hava veriyorlar. Niye ya? Çünkü öğrendiğimiz gibi, elastan 1960'larda geliştirildi, bu yüzden ondan önceki hiçbir şey daha sonra gelen esnek kaliteyi elde edemedi.

KUMAŞ ÇEŞİTLERİNE BURADAN GÖZ ATINIZwww.kumas.org

Polyester Mayo Kumaş Karışımları

Lycra (veya spandeks) ile harmanlanmış polyester mayo kumaşları, en yüksek dayanıklılığa sahiptir. Ancak streç polyester çok genel bir kategoridir. Çeşitli kumaş fabrikalarından yüzlerce, hatta binlerce farklı karışım var. Her tipte, poli ile spandeksin karışım yüzdesi bir dereceye kadar değişecektir.

Örgü yoğunluğu ve yumuşaklık da değişecektir. Kalitedeki farkın çoğu, kumaşı oluşturmak için tekstil fabrikasında kullanılan filamentin kalitesiyle ilgilidir. Bu nedenle, polyesterlerin görünüm ve hislerinde çok çeşitli farklılıklar bulacaksınız. Kalın bir filament (ipliğe benzer) genellikle daha kalın bir kumaş hissi verir. İnce, pürüzsüz bir filament daha pürüzsüz, ipeksi bir his verir. Son bir seçim yapmadan önce kumaşı hissetmek ve kendiniz için esnemek önemlidir.

KUMAŞ ÇEŞİTLERİNE BURADAN GÖZ ATINIZwww.kumas.org

Stok kumaş alanlar. Mayo karışımlarına bakarken genellikle “Likra”, “Spandex” ve “Elastan” terimlerini görürsünüz. Peki, Lycra ve spandex arasındaki fark nedir? Kolay. Lycra bir marka adıdır, DuPont şirketinin ticari markasıdır. Diğerleri genel terimlerdir. Hepsi aynı anlama geliyor. İşlevsel olarak, bu 3 veya bulabileceğiniz diğer marka elastan elyaflarından herhangi biriyle yapılan mayolar arasında herhangi bir fark görmeyeceksiniz. Ancak bunun bir istisnası, aşağıda okuyacağınız gibi, piyasaya çıkmaya başlayan çevre dostu elastan seçenekleridir.

Polyester Mayo Kumaşının Nitelikleri

Mayo kumaşlarıyla en alakalı polyester nitelikleri şunlardır:

Top kumaş alanlar. Dayanıklılık: Polyester oldukça dayanıklı bir elyaftır. Şeklini suyun içinde ve dışında iyi tutar. Tüylenmeye karşı dayanıklıdır (kasık ve koltuk altı bölgelerinde görülebilen küçük tüy topları). Bu, giysinin tahta ile sürekli temas halinde olduğu sörf mayolarında yaygın bir sorundur.

Solmazlık: Polyester, hem boyalarda hem de baskılarda rengi çok iyi tutar.

Maliyet : Polyester, mevcut en makul fiyatlı mayo kumaşlarından biridir.

Bak/Hisset: Polyester, eldeki hissiyata göre algılanan “pürüzlülüğü” nedeniyle kötü bir isim alır. Ancak bu fikir biraz modası geçmiş. Modern poli kumaşlar çarpıcı bir şekilde gelişti ve naylon kadar olmasa da oldukça yumuşak hale geldi.

Dijital Baskı: Polyester, süblimasyon kullanılarak dijital olarak basılabilir. Renkler parlak, doygun, net ve kalıcı olacaktır. Süblimasyon boyaları ve makineleri, polyester üzerinde çalışmak üzere özel olarak tasarlanmıştır.

Polyesterde Sürdürülebilirlik

Kumaş alan. Polyester kolayca geri dönüştürülebilir ve çeşitli kaynaklardan gelir. "Tüketici sonrası", plastik şişeler, halı ve diğer plastik kaynaklar gibi geri dönüştürülmüş bir kaynaktan gelen polyester anlamına gelir. Dolayısıyla, bir kumaşın "%100 tüketici sonrası" geri dönüştürüldüğünü iddia etmesi, kumaş filamentlerinin üretiminde kullanılan tüm malzemenin atık malzemeden geldiği anlamına gelir. Bu en çevre dostu seçenek.

KUMAŞ ÇEŞİTLERİNE BURADAN GÖZ ATINIZwww.kumas.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder