31 Ekim 2021 Pazar

Stok Kumaş Alanlar Parti Kumaş Alanlar Spot Kumaş Alanlar Parça Kumaş Alanlar

Stok Kumaş Alanlar Parti Kumaş Alanlar Spot Kumaş Alanlar Parça Kumaş Alanlar

Geniş bir yüzey alanına sahip olan ve montaja doğal kohezyonunu vermek için yeterli kalınlığa ve dayanıklılığa sahip olan birbirine kenetlenen ipliklerden veya liflerden oluşan bir üründür  - dokuma işlemi: Bir teklife atıfta bulunulan veya çözgü ipliklerinin üstünde ve altında yatay olarak uzanan çözgü ipliğinin adı atkı olarak adlandırılırken çözgü ipliğinin adının atkı olarak esnediğini bildiğiniz iki düz iplik takımının kesişimidir.

KİLO İLE KUMAŞ

Örgü işlemi: Bu ipliklerin güçlü ve tutarlı bir yapı oluşturmak amacıyla ve örme kumaş örme işlemi sonuçları ile halkalarda bir araya iç içe mesajları oluşturmaktır.

- Dokunmamış işlem: Bu yöntemde kumaşlar (genellikle dokunmamış kumaşlar olarak bilinir), uygulanan bir bağlama maddesiyle veya tek başına termoplastik liflerin eklenmesiyle kumaş parçası alanlar bir arada tutulan liflerden yapılır ve burada iplikler iğlerde, dokuma tezgahlarında veya geleneksel örgü makinelerinde işlenmez.

Kumaş türleri

Kumaşlar, doğal elyaflardan sentetik elyaflara ve örme kumaşlardan dokuma kumaşlara kadar birçok kalite ve tipte mevcuttur. Aşağıda farklı kumaş türlerine genel bir bakış yer almaktadır:

- Kanvas: Genellikle ağır pamuk ipliklerinden ve daha az derecede keten ipliklerinden yapılan normal bir dokumadır. Dayanıklılığı, mukavemeti ve ağırlığı ile karakterize edilir. Pamuk sentetik elyaflarla karıştırılarak, kanvas suya dayanıklı hale gelebilir, bu da onu su geçirmez hale getirir. Dış mekan kullanımları için uygundur.

Stok kumaş alan firmalar. İle bilinen doğal liflerden oluşan ve bu tipte lifler ipek gibi çok hassas bir şekilde dokunan bir yün kumaş türüdür. ve kaşmir yünden daha sıcak ve daha hafiftir Koyun Kaşmir genellikle bir yün karışımına yapılır ve kaşmir lifleri çok ince ve ince olduğu için ekstra ağırlık vermek için merinos gibi diğer yün türleri ile karıştırılır.

Şönil: İplik oluşturulurken ipliklerin kasıtlı olarak istiflendiği yumuşak bir malzeme ile sonuçlanan iplik ve kumaş türü olarak adlandırılır ve şönil ayrıca pamuk, ipek, yün ve suni ipek dahil olmak üzere çeşitli farklı liflerden yapılabilir.

KİLOYLA KUMAŞ

- Şifon kumaş alan: Hafif bir parlaklık ve küçük boşluklar ile herhangi bir nakış olmadan dokunan hafif ağırlık avantajı , dokunulduğunda hafifçe kaba kumaş yapar, bu boşluklar , tezgaha zarar veren krep s-büküm ve z-büküm kullanılarak bu boşluklar oluşturulur. - saat yönünde saat yönünde Daha sonra iplikler düz bir dokuma halinde dokunur ve şeffaf kumaş, ister sentetik ister doğal olsun, ipek, naylon, suni ipek veya polyester gibi çeşitli tekstil türlerinden dokunabilir.

Pamuk: Pamuk bitkisinde bulunan farklı uzunluklardaki doğal liflerden  ve kağıdın avantajından oluştuğu anlamına gelen temel bir lif olup stok kumaş alanlar pamuğun aslen bitki yapısında çözünmeyen organik bileşik olan selülozdan oluştuğunu belirtir, pamuk terimini belirtir pamuk bitkisi Yetiştirilebilir, ince pamuk liflerinin bir sargısıdır.Toplandıktan sonra, pamuk, tişörtler gibi günlük giysilerde kullanılan yumuşak, dayanıklı bir kumaş oluşturmak için eğrilmekte olan iplikler halinde eğrilmektedir.

Krep kumaş alan: İpek veya yünden, belirgin bir görünüme sahip ve kırışıklı ve giyim endüstrisindeki kullanımlarının müdahale ettiği elbise, pantolon vb. ve krep gibi ev dekorasyonunda da ünlü olan perde ve minder örtüleri.

KİLOLUK KUMAŞ

- Damask: Ters çevrilebilir jakarlı kumaş alanlar yani desenin üzerine basılmak yerine kumaşın içine dokunuyor.Tasarımlar saten dokuma ile dokunuyor arka yüzü düz dokuma veya pamuklu kumaştan dokunuyor. ipek, keten, pamuk, yün veya suni ipek gibi sentetik lifler dahil olmak üzere çeşitli tekstillerden yapılmıştır.

- Georgette: Genellikle saf ipekten yapılan ancak suni ipek, viskon, polyester gibi sentetik elyaflardan da yapılabilen bir krep kumaş türüdür.Daha sıkı dokuma nedeniyle şifon kadar şeffaf değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder